• PANČEVO: Broj mladih sa problemima u ponašanju i u sukobu sa zakonom povećan za 40 posto

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    U godišnjem izveštaju Centra za socijalni rad navedeno je da se uočava veći broj mladih sa problemima u ponašanju i u sukobu sa zakonom. Centar je u 2017. zabeležio 380 mladih u ovoj grup,i dok ih je godinu dana ranije bilo 267. Ovo povećanje od 40 posto nadleženi i objašnjavaju.

    Kod ove grupe korisnika značajno je navesti da i dalje u praksi nedostaju institucije i organizacije koje bi doprinele punoj primeni zakonskih rešenja u radu sa maloletnim počioniocima krivičnih i prekršajnih dela. Isto tako nedostaju zdravstvene ustanove za decu i mlade, naročito kada je u pitanju lečenje bolesti  zavisnosti kao i psihijatrijskih bolesti i psihičkih promena i poremećaja ličnosti, navodi se u izveštaju Centra za socijalni rad.

    U godišnjem izveštaju Centra za socijalni rad navedeno je da se uočava veći broj mladih sa problemima u ponašanju i u sukobu sa zakonom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]