Društvo

PANČEVO ĆE DA PROCVETA: Zelenilo kupuje seme trave i cveća i cvetne rasade za prolećnu sadnju

Pančevo, Ned, 01/12/2019 - 00:43
Vladimir Đoković


Gradsko Zelenilo je rešilo da nabavlja seme trave, seme cveća – prolećna sezona i prolećni rasad. Što se trave tiče gazićemo po travi nikloj iz smeše semena trave “Barenburg shadow” ili odgovarajuće koje se hoće nabaviti okvirno 200 kilograma, a isto toliko nabavlja se i semena trave za osunčane travnjake iste Barenburg solide ili odgovarajuće.

Što se semena cveća tiče na tender je nabavka 20 vrsta – između 2.000 i 10.000 komada semenki. A pride i još 8 vrsta biljaka sa narudžbinama od dve do pet hiljada.

Čovek se uči dok je živ, pa se iz tendera Zelenila može naučiti da se prolećni rasad nabavlja na tacne. A rasada treba od 14 vrsta biljaka, i to u količini od 1 do 39 tacni – u kojima je između 1.000 i 84 komada. Po tacni.

Firmi koja se zove Zelenilo, a čiji je deo i lokacija koja se zove Rasadnik - semenke se isporučuju u januaru, a rasadi početkom marta – taman na vreme da nekako s proleća Pančevo ozeleni i procveta.

Koliko će koštati “prolećni paket” tek će se saznati. Nadamo se da muškatle, u velikom broju i količini, neće biti zaobiđene.
MarketingNajnovije vesti