• PANČEVO: CEPTA i Studentska unija razvijale poljoprivredu i sela uz gradsku finansijsku podršku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradsko veće prihvatilo je Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Pančeva za prošlu godini. Značajne prihode grad stiče od rentiranja državnih oranica na teritoriji Grada Pančeva pa se nešto vrati i u poljoprivredu odnosno za razvoj sela.

    Prema izveštaj u prošloj godini to je iznos manji od 4,4 miliona dinara. Najveći deo te sume 4 miliona dinara je kroz podršku organizacijama civilnog društva. Ranije poznatijim kao nevladinim organizacijama, a još ranije prepoznavanim kao udruženja građana.

    Na listi podržanih organizacija, popunjenoj imenima 40-ak organizacija, najviše je prošle godine dobilo udruženje CEPTA, ukupno 500.000 dinara – u dva navrata po 250.000 dinara. Lovačko udruženje Pančevo takođe je dobilo u dve ture po 250.000 dinara podrške . Sa 250.000 dinara iz ovog izvora podržana je i Studentska unija Pančevo. Udruženje lovaca “Sivi soko” iz Kačareva dobilo je samo 250.000 dinara. Lovci Vojlovice u udruženju Marijenfeld podržani su sa 200.000 dinara, a lovačko društvo Glogonj sa 240.000 dinara.

    Ovih šest organizacija civilnog društva kroz gradski program podrške poljoprivredi i razvoju sela naplatili više od 1,9 miliona dinara.

    Istovremeno na listi fizičkih lica koja su uspela da dobiju gradsku podršku kroz poljoprivredni dinar je tek njih pet. Svako je dobio po 40.000 dinara podršku pa su u zbiru dobili 200.000 dinara. Svi zajedno znatno manje nego Studentska unija Pančevo, a daleko manje od organizacije CEPTA ili Udruženja pančevačkih lovaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]