• PANČEVO: Crkva na Kudeljarcu proslavila svoju slavu, liturgiju služio vladika banatski

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novoizgrađena crkva na Kudeljarskom nasipu u Pančevu proslavila je u četvrtak 3. juna svoju slavu Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu. 

    Praznično Bdenije služili su protojerej–stavrofor Stevan Urošev i jeromonah Teodor (Vuković) nastojatelj manastira Vojlovice. Na sam praznik Svetu arhijerejsku aiturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo episkop banatski Nikanor uz susluženje sveštenika: protojereja–stavrofora Radoslava Radmanovića arhijerejskog namesnika pančevačkog i Stevana Uroševa, protojereja Bojana Košanina, jereja Mirka Petrovića, protođakona Igora Stankovića, đakona Radana Šarića i Milana Lazića. Protojerej Bojan Košanin je proizneo besedu na Sv. Liturgiji.

    Kum slave bio je Đorđe Bokšan sa suprugom Tijanom.

    Prelomljen je Slavski kolač i blagoslovljeno žito.

    Posle Sv. Liturgije osvećen je novopodignut parohijski dom. Domaćin, paroh protonamesnik Branko Božić je pripremio trpezu ljubavi za sve vernike i zahvalio se Preosveštenom Vladici Nikanoru na ljubavi i podršci, sveštenstvu i svima vernima koji se ovde okupljaju i učestvuju u izgradnji kako hrama tako i duhovnog napretka parohije.

    Crkva na Kudeljarskom nasipu u Pančevu proslavila je u četvrtak 3. juna svoju slavu Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]