• PANČEVO: Dodeljivanje umetničkih ateljea po konkursu – umetnici će polagati garanciju za zakupninu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Gradsko veće predložilo je Skupštini na donošenje novu odluku o umetničkim ateljeima. Za umetnike se pored likovnih, primenjenih i dizajnera smtraju i interdisciplinarni, multidisciplinarni i transdisciplinarni artisti. Ateljea su jedna ili više prostorija u javnoj svojini grada koja se nalaze u stambenom, stambeno-poslovnom ili poslovnom prostoru.

    Po sprovedenom javnom oglasu na osnovu odluke komisije gradska ateljea će dodeljivati gradonačelnik. Biće bodovan umetnički opus, kao i članstvo u reprezentativnim umetničkim udruženjima. Umetnici će prilagati i plan aktivnosti u ateljeu. Uslov da bi mogli konkurisati je da imaju prebivalište u Pančevu.

    Ateljea će se dodeljivati najduže do 5 godina. Mesečna zakupnina je 20 odsto početne cene poslovnog prostora u datoj gradskoj zoni. Kako umetnici koriste ateljea kontrolisaće gradska komisija.

    Donošenjem nove odluke prestaće da važe svi dosadašnji ugovori o zakupu ateljea potpisani sa nekadašnjom Direkcijom, sadašnjim Urbanizmom, kao i druga akta na osnovu kojih su korišćeni.

    Umetnici koji su do sada preko ugovora sa Direkcijom koristili ateljea, a platili su sve obaveze biće u prilici da u tim ateljeima na osnovu novih ugovora ostanu još 5 godina – predviđa predlog gradske odluke o ateljeima.

    Gradsko veće predložilo je Skupštini na donošenje novu odluku o umetničkim ateljeima. Za umetnike se pored likovnih, primenjenih i dizajnera smtraju i interdisciplinarni, multidisciplinarni i transdisciplinarni artisti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Ombudsman ipak pokrenuo postupak prema CSR Vršac

    Povodom saopštenja Zaštitnika građana da je zbog slučaja maloletnika koji je ubio 12 jaganjaca u Markovcu pokrenut postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo, […]