• PANČEVO: Dok čeka povratak Beovoza, stanica Strelište tone u smeće

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako se bliži pet godina od završetka modernizacije pruge na relaciji Beograd – Pančevo, nema ozbiljnijih nagoveštaja da će ponovo biti uspostavljen taj vid putničkog saobraćaja između dva grada, koji je ukinut pre oko šest godina, uz predviđanje nadležnih da će taj prekid potrajati samo u periodu do okončanja pomenutih radova.

    Podsećanja radi, ta relacija je nekada bila izuzetno popularna, a broj putnika svakodnevno se merio u hiljadama, naročito krajem devedesestih i početkom dvehiljaditih. Beovoz je tada saobraćao čak i na svakih pola sata i to od pančevačkog stajališta „Vojvlovica”, a u našem gradu zaustavljao se i kod „Strelišta”, „Varoši” i „Aerodruma” i išao do „Vukovog spomenika”. Tamo je dolazilo do račvanja na dve linije: jedna je saobraćala ka jugu do Resnika, a druga na zapad sve do Batajnice.

    Međutim, od druge polovine dvehiljaditih relacije su skraćivane; redukovan je  i broj polazaka, pa je u poslednjoj fazi kompozicija išla samo do stanice „Pančevački most”. Potom je i to ukinuto na navedeni način, a prema ranijim informacijama, raspetljavanje ovog Gordijevog čvora je u rukama čelnika Pančeva i Beograda, koji treba da naprave dogovor o ponovnom uspostavljanju ovog, u našim okolnostima, sasvim prikladnog oblika prevoza.

    Za to vreme, stajališta poput „Volovice” i naročito „Strelišta” raspadaju se naočigled građana i putnika namernika, a u neposrednoj okolini niču divlje deponije, dok se sve unaokolo oseća na urin i trulež.

    A nekada, u zlatno doba Beovoza, ta mesta bila su krcata ljudima i oko njih su cvetale i razne varijante uslužnih delatnosti – od kioska preko prodavnica hrane pa do kafanica.

    Iako se bliži pet godina od završetka modernizacije pruge na relaciji Beograd – Pančevo, nema ozbiljnijih nagoveštaja da će ponovo biti uspostavljen taj vid putničkog saobraćaja između dva grada, koji je ukinut pre oko šest godina, uz predviđanje nadležnih da će taj prekid potrajati samo u periodu do okončanja pomenutih radova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo