Zbrinjavanje i srednjoškolci
Društvo

PANČEVO: Dom "Zbrinjavanje" i grupa srednjoškolaca održali poetsko veče

Izvor: 
Omladinska redakcija 013info Sre, 29/06/2022 - 18:30U subotu, 25. juna, grupa srednjoškolaca iz sekcije psihologije "Klub ljubitelja psihologije" posetila je Dom ,,Zbrinjavanje" u poslepodnevnim časovima i sa tridesetak korisnika Doma u njihovom dnevnom boravku organizovalo poetsko veče. 

-Susret smo proveli u razmeni reči i par pesama. Učenik ETŠ ,,Nikola Tesla" Vladimir Milanović predstavio je nekoliko autorskih pesama, dok je čuveni pesnik doma Ištvan Pišta Mesaroš, uzvratio sa nekoliko njegovih autorskih pesama. Korisnik doma Dragan Ralević je otvorio i zatvorio naše druženje poezijom Mike Antića, Vladislava Disa i na kraju Zmaja... Od strane učenika za kraj je Anđela Lupinka, učenica medicinske škole, nežno, a hrabro recitovala "Pticu u kavezu", Jovan Jovanović Zmaja - rekla nam je za 013info profesorka psihologije Tamara Todorović.

 

 

Plakat sa ,,Onlajn čajanke\"
Privatna arhiva
Online čajanka.jpg

 

"Klub ljubitelja psihologije" sekcija je koju već duži niz godina vode profesorke psihologije iz Gimnazije ‚‚Uroš Predić", Tamara Todorović i Danica Ljubičić, sekcija okuplja srednjoškolce iz Gimnazije, Medicinske, Elektrotehničke i Ekonomske škole. Nakon početka nastave na daljinu pre dve godine, profesorke su organizovale i online druženja učenika i penzionera iz dva doma.

-Tokom korone započeli smo online čajanke sa korisnicima dva doma, dom "Srce u Jabuci", kao i dom "Zbrinjavanje osoba sa oštećenjem vida". Radi pružanja podrške ovim ljudima iz dva doma teško vreme straha od bolesti, ali isto tako i potpunu izolovanost od okolnog sveta i života otpočeli smo preko aplikacije Zoom i Messenger onlajn razgovore koje smo nazvali "Onlajn čajanke". Svake druge nedelje u dogovoreno vreme, jedan dom se povezuje sa našim zainteresovanim učenicima, mi unapred dogovaramo teme, zajednički korisnici i mi. Vrlo ozbiljno, drugačije i novo iskustvo za učenike, pa i same korisnike oba doma - objašnjava profesorka

Svake školske godine zainteresovani srednjoškolci iz svih škola u Pančevu mogu da se pridruže sekciji, radionice se održavaju subotom u Gimnaziji. Ovakve večeri česta su pojava na repertoaru sekcije.   

 

 
MarketingNajnovije vesti