Društvo

PANČEVO: Dve ponude za poljočuvare, posao ugovoren za 20,8 miliona dinara

Pančevo, Pon, 14/10/2019 - 00:11
Vladimir Đoković


Na osnovu sprovedene javne nabavke za koju su prispele dve ponude i čija vrednost je bila procenjena na nešto više od 20,8 miliona dinara bez PDV-a Gradska uprava odabrala je poljočuvarsku službu.

Odluka o dodeli ugovora doneta je 10. oktobra, a posao je dobila firma “G4S secure solutions” iz Beograda za 20,8 miliona dinara za godinu dana čuvanja polja, plus PDV, a pančevačka firma “SAB Protection”, iako je ponuda bila niža, posao nije dobila.

Razmatrajući Komisija je odbila SAB ponudu, kao neprihvatljivu zbog više razloga. Kako je navedeno, SAB Protection nije dstavio zahtevana sredstva finansijskog obezbeđenja, odnosno bankarsku garanciju, kataloog ili tehnički opis preme izdat od proizvođaća opreme sa karakteristikama sistema za eloktronku verifikaciju službenika obezbeđenja, i kopije sertifikata za pružanje usluga fizičkog obezbeđenja.

Ova ponuda je bila nešto niža od prihvaćene, naime SAB je za godinu dana rada poljočuvarske službe tražio 20,5 miliona dinara bez PDV-a. Pošto je SAB bio neprihvatljiv, a ponuda odbijena posao je dodeljen i ugovor zaključen sa G4S jedinom preostalom ponudom.

 
MarketingNajnovije vesti