Društvo

Pančevo: Formirana gradska mreža za prevenciju diskriminacije LGBT osoba

Pančevo, Čet, 08/12/2016 - 15:19
Vladimir Đoković


Pančevo je prvi grad u Srbiji u kome je potpisan memorandum o saradnji na sprečavanju diskriminacije LGBT osoba. Pored organizacije Labris koja javno zagovara potpisivanje ovakvih sporazuma na lokalnom nivou potpisnici u Pančevu su Grad Pančevo, Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada, Više i Osnovno tužilaštvo, Dom zdravlja, Crveni krst, Spomenak, Nacionalne službe za zapošljavanje,  gradski zaštitnik  građana, organizacije civilnog društva “Nova +” i Ženska mirovna grupa, kao  i gradski Centar za socijalni rad.

Pre potpisivanja o značaju memoranduma koji se kao dokumenat oslanja na republičke i gradske strategije govorili su predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Milica Todorović, gradonačelnik Saša Pavlov i Jelena Vasiljević iz organizacije Labris.

sporazum_2.jpg

 

Kako je istaknuto saradnja organizacija kroz memorandum trebalo bi da dovede kroz preventivno delovanje do smanjenja diskriminacije, poniženja i vređanja koje LGBT osobe svakodnevno doživljavaju.

Savet za rodnu ravnopravnost koordiniraće saradnjom na koju su se potpisivanjem memoranduma obavezale gradske i organizacije civilnog društva. Pomoć na ovom poslu imaće od Ženske mirovne grupe.

Službeni deo sastanka, koji je izazvao veliko interesovanje, završen je potpisivanjem dokumenta. Koordinatorka Milica Todorović najavila je da će odmah u nastavku biti održan i radni deo sastanka. 

sporazum_3.jpgMarketingNajnovije vesti