Društvo

PANČEVO: Godinu od smrti Nebojše Glogovca – Kulturni centar i dalje čeka na promenu imena

Pančevo, Sub, 09/02/2019 - 00:32
Vladimir Đoković

Godinu dana je prošlo kako je 9. februara 2018. godine u 49. godini života preminuo Nebojša Glogovac. Smrt velikog glumca koji je odrastao u Pančevu i sa kim su generacije Pančevaca odrastale šokirala je region.

Ubrzo, polovinom februara, gradska vlast Pančeva objavila je da će se gradski Kulturni centar ubuduće zvati po Nebojši Glogovcu. Osnivač ove ustanove kulture je Skupština grada Pančeva, pa joj ona jedino i može promeniti naziv. Od februara do februara takav predlog nije ni prošao Gradsko veće Pančeva, a  kamoli da je odlučivala Skupština grada.

Novinari su povremeno pokušavali da saznaju šta se u stvari dešava oko promene imena – u čemu je problem. Uspeh mali, gotovo nikakav.

U Skupštini grada Pančeva gotovo dvotrećinska većina pod komandom je SNS-a. Diverzija dela opozicije koja je na sednici skupštine zaskočila vlast predlažući da se rasprava i odlučuje o promeni imena Kulturnog centra, prošla je sa delimičnim uspehom.

Većina je odbila da se o tome razgovara. Ali su bar svi shvatili da nešto krupno ne valja.

Gradonačelnik Saša Pavlov u takvoj klimi, krajem oktobra prošle godine, najavio je da će po Glogovcu Kulturni centar poneti ime – do kraja godine.

Evo nas na početku februara, pitali smo Pavlova, šta bi sa rokom koji je sam sebi, i svojim kolegama iz vlasti, dao. Odgovor nismo dobili.

Odgovor se i dalje Pančevcima duguje.
MarketingNajnovije vesti