Društvo

PANČEVO: Grad daje milion dinara za prvu fazu južnobanatske biciklističke staze

Pančevo, Ned, 15/10/2017 - 11:16
Vladimir Đoković

 

Dogovorima iz 2015. i 2016. godine Grad Pančevo prihvatio je da sufinansira projekata “Izgradnje biciklističke staze u Južnom Banatu – Faza I”. Gradsko veće dalo je saglasnost da milion dinara iz tekuće rezerve pančevačkog budžeta bude uplaćeno nosiocu projekta pa ćemo tako biti i suinvestitori faze 1 južnobanatske biciklističke staze.

Novac se prenosi partneru u projektu Regionalnom centru za društveno ekonomski razvoj “Banat” iz Zrenjanina. Ukupna vrednost projekta je 10,6 miliona dinara a kako se navodi u ugovoru o sufinansiranju deo sredstava od 6 miliona dinara biće obezbeđen učešćem na konkursu kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Poslovi koji se navode u ovom ugovoru su izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza i označavanje biciklističke rute “Južni Banat” – ukupne dužine 160 kilometara, izrada studije opravdanosti, izrada glavnog saobraćajnog projekta. Kao i izrade projektno tehničke dokumentacije za 10,4 kilometara staze od Kovina do Bele Crkve i 9,2 kilometra od Beograda do Pančeva.


MarketingNajnovije vesti