Pančevo, snimak s robne kuće
Društvo

PANČEVO: Grad utvrdio za koliko su prodavane nekretnine do oktobra ove godine. I traži sugestije i primedbe...

Pančevo, Sub, 19/10/2019 - 00:45
Vladimir ĐokovićNa osnovu najmanje tri kupoprodajna ugovora za nepokretnosti u pojedinim gradskim zonama tokom prvih 9 meseci ove godine Gradsko veće Pančeva utvrdilo je prosečnu cenu nekretnina a pre nego ih odlukom potrvdi Skupština grada Pančeva – odluka je od 18. oktobra na javnoj raspravi.

U prvoj zoni cene metra kvadratno kreću se od 33,9 hiljada dinara po kvadratu za garaže, do 81,7 hiljada dinara za stanove. Druga zona obeležena je vrednostima, od 25,5 hiljada dinara za garaže do 77,5 hiljada dinara za m2 stanova. Dok je u toj zoni vrednost metar građevinskog zemljita vredan 4,7 hiljada dinara.

Treću gradsku zonu po pitanju vrednosti nepokretnosti karakteriše raspon cena, od 46,1 za metar poslovnih zgrada, do 63,6 hiljada dinara za kvadrat stana, dok je vrednost golog građevinskog zemljišta 1,4 hiljade.

Cene nepokretnosti su nešto niže u četvrtoj zoni grada Pančeva i u rasponu su od 30,2 hiljade dinara za poslovne zgrade, dok 51,1 hiljadu dinara vredni kvadratni metar stana. Građevinsko zemljište po kvadratu ovde vredi 431,5 dinara, a poljoprivredno 101 dinar.

Peta zona je na začelju i po vrednosti nekretnina, pa je kvadrat stanova 19.9 hiljada dinara, kuće su 26,7 hiljada dinara po m2 a poslovne zgrade 21,1 hiljadu dinara. Građevinsko zemljište tu je na osnovu najmanje tri ugovora o prodaji u 9 meseci ove godine bilo vredno 424 dinara a ssumsko nepunih 90 dinara po m2.

Gradsko veće je utvrdilo predlog od koga će zavisiti i visina poreza, a javnost tokom javne rasprave do 25. oktobra ima priliku da primedbe i sugestije pošalje elektronskom poštom ili preda preko pisarnice gradske uprave.
MarketingNajnovije vesti