Njegoševa
Društvo

PANČEVO: Gradcom build, Sremput i BG-ARH rekonstruisaće Njegoševu za 49,5 miliona dinara

Izvor: 
013info Sre, 03/06/2020 - 09:29Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na rekonstrukciji Njegoševe ulice u Pančevo posle sprovedene javne nabavke poverena je pančevačkom Gradcom buildu,  rumljanskom Sremputu i beogradskom BG-ARH kao grupi ponuđača.

Njihova ponuda za ovaj posao po sisemu „ključ u ruke“ ocenjena je kao prihvatljiva, pa je zaključen ugovor.

Posao koji se plaća iz gradskog budžeta bio je procenjen na 49,75 miliona dinara, a izabrana grupa ponuđača izvešće ga za 49,56 miliona dinara bez PDV-a. Sa tim porezom cena posla je 59,47 miliona dinara.

Njihova ponuda bila je i jedina na ovoj javnoj nabavci.

Prema konkursnoj dokumentaciji zadatak ponuđača je da po „inženjering sistemu“ uradi tehničku dokumentaciju na parternom uređenju i rekonstrukciji javnog osvetljenja Njegoševe ulice u Pančevu i na delu Trga kralja Petra I u Pančevu i izvede radove sve po sistemu „ključ u ruke na potezu od oko 360 metara.

Radovi na parternom uređenju ulice Njegoševa i dela Trga kralja Petra I u Pančevu obuhvataju skidanje postojeće betonske galanterije, čišćenje, slaganje na palete, delimično vraćanje postojećih „Olimpija“ ploča, nabavku i montažu nove betonske galanterije.

U središnjem delu Njegoševe ulice širine četiri metra u kojem je potrebno predvideti saobraćaj motornih vozila, predviđeno je pojačanje kolovozne konstrukcije i pokrivanje pločama 30 x 20 x 8 cm (sa mogućnošću korišćenja ploča 20 x 10 x 8 cm za potrebe uklapanja), a na delovima trotoara pored objekata u Njegoševoj ulici i na delu Trga kralja Petra I predviđenom za radove, pokrivanje će se vršiti pločama 60 x 20 x 8 cm.

Predviđeno je proširenje javne popločane površine pored zgrade GU Pančevo na zelenoj površini, sa završnom obradom postojećim betonskim „Olimpija“ pločama, prethodno uklonjenim kroz ove radove sa dela Trga Kralja Petra I.

Odvođenje površinskih voda sa dela Trga Kralja Petra I rešeno je preko postojećih slivnika u kišnu kanalizaciju, za Njegoševu ulicu je sa padom ka slivnicima u osovini (sredini) ulice.

Radovi će se izvoditi na površini od oko 5.500 m2.

Tehnički popis radova je urađen na osnovu Konceptualnog rešenja uređenja „Centralnog gradskog jezgra“, kaže se u tehničkoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.
MarketingNajnovije vesti