Društvo

PANČEVO: Gradonačelnik darivao zlatnikom prvu bebu rođenu u našem gradu ove godine (FOTO)

Pančevo, Uto, 02/01/2018 - 13:10
Aleksandar Stojković

Lazara Trkulju, prvu bebu rođenu u Pančevu u 2018. godini, posetio je danas gradonačelnik Saša Pavlov i u ime grada, darivao ga zlatnikom. Lazar je rođen prvog januara, petnaest minuta posle ponoći. Roditelji prve bebe rođene u Pančevu ove godine su Ljiljana i Milan Trkulja iz Kačareva. Majka i novorođenče su dobro, a kada smo bili u poseti porodilištu beba je spavala.

Lazarova majka, Ljiljana, stara je 18 godina i on joj je prvo dete. Rekla nam je da joj je porođaj bio naporan.

- Babice i lekari su bili dobri i ljubazni i puno su mi pomogli. Porođaj je počeo oko 22.30, a porodila sam se petanest minuta nakon ponoći. Kad ga pogledam znam da je zaista vredelo, rekla je novinarima Ljiljana Trkulja.

Prema rečima dr Mihajla Novakova, lekara koji je porodio Ljijanu, po rođenju je bio težak 3150 grama i dugačak 48 centimetara, a njegove ocene nakon rođenja su bile visoke.

Grad nastavlja tradiciju darivanja zlatnikom prvorođene bebe u Pančevu.

- Ovaj poklon je simboličan, a grad nastavlja da kroz mnoge mere, saradnjom sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom Pančevo, finansiranjem veštačke oplodnje, pomogne u poboljšanju nataliteta. Nadam se da će to da da neke rezultate u godinama koje su pred nama, rekao je nakon darivanja gradonačelnik Pavlov.

U prvom danu 2018. godine u pančevačkom porodilištu je rođeno pet beba, a drugog dana već četiri.

 

prva_beba_2018._2.jpg

 

prva_beba_2018._3.jpg

Saša Pavlov uručuje zlatnik

 

prva_beba_2018._4.jpg

Zlatnik, poklon od grada za prvu bebu rođenu 2018. godineMarketing

Najnovije vesti