Društvo

PANČEVO: Gradonačelnik dodelio koncesiju za prevoz putnika - trajaće 25 godina. Gradiće se i nova autobuska stanica

Pančevo, Uto, 12/11/2019 - 22:09
Vladimir Đoković


Gradonačelnik Saša Pavlov 4. novembra doneo je odluku o izboru najpovoljnije ponude i koncesiju za delatnost domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnji nove autobuske stanice dodelio grupi iz Beograda koju čine SAGA TRANS, DUMECO, TRANS-JUG i APEX SOLUTION TECHNOLOGY.

Ponuda ove grupe firmi bila je jedina na tenderu za javno privatno partnerstvo. Koncesija obuhvata prevoz putnika na 6 gradskih, 5 prigradskih i 9 međumesnih linija “koje se neće menjati do izgradnje nove autobuske stanice”, navodi se u odluci gradonačelnika Pavlova.

Pored prevoza koncesionari izdavaće i naplaćivati karte.  Koncesija piše u odluci traje 25 godina, a broj linija valja podsetiti neće se menjati DO IZGRADNJE NOVE AUTOBUSKE STANICE.

Procenjena vrednost ove javne nabavke je 20 milijardi dinara bez PDV, navodi se u odluci o dodeli ugovora. Za javnog nadzornika Uprava za javne nabavke Srbije odredila je Udruženje “Transparentnost Srbija” iz Beograda.

Ponuđena pa sada već prihvaćena od strane gradonačelnika Pavlova koncesiona naknada koja je “fiksna” iznosi 45 miliona dinara, a tu je i ukupan iznos kapitalnog ulaganja od konzorcijuma privatnika od 1,2 milijarde dinara.

Pavlov je u ime Pančeva prihvatio da očekivani godišnji prihod zajedničkog privrednog društva koje će prevoz obavljati a od prodaje i vršenja usluga bude 550 miliona dinara, dok će dodatni prihod od subvencija (finansiranje karata za učenike, studente i slične kategorije) biti dodatnih 250 miliona dinara godišnje.

Nadalje, gradonačelnik je u dobroj veri potpisao da očekuje da će od ukupnih 800 miliona godišnjih prihoda – dobit biti 40 miliona godišnje, a gradu Pančevu od toga pripašće 3 posto, odnosno 1,2 miliona dinara.
MarketingNajnovije vesti