Društvo

PANČEVO: Gradonačelnik primio Pančevce koji će učestvovati na Specijalnoj olimpijadi u Austriji (VIDEO)

Pančevo, Čet, 09/03/2017 - 12:30
Vladimir Đoković

Osmoro mladih sportista iz Pančeva 13. marta putuje u Austriju na Specijalnu olimpijadu. Pančevačkim olimpijcima iz klubova “Kliker” i “Srce” srećan put, lep provod, dobar rezultat i medalje poželeo je na današnjem prijemu gradonačelnik Saša Pavlov.

Interesantno je da od 19 reprezentativaca Srbije na predstojećoj Specijalnoj olimpijadi Pančevo ima čak 8 takmičara.

Zahvalio bih i klubovima na odličnom radu. A rezultati su u kontinuitetu prisutni. Uz inkluziju u obrazovanju Grad Pančevo podržava i inkluziju u sportu. Nastavićemo da pomažemo i stvaramo uslove da naši sugrađani nastave da postižu dobre rezultate. Pančevo je poznato kao sredina koja ulaže u sport i sportsku infrastrukuru – istakao je gradonačelnik.

U ime takmičara i olimpijske ekspedicije zahvalio se Miodrag Maksimović iz kluba “Kliker” dugogodišnji sportski radnik i sportski pedagog.

maksimovic.jpg

 

- Najbitnije je da ste nas primili. Do sada je bila retkost da nas iko prati na velika tamičenja i da nas dočekuje a sa svih takmičenja smo donosili medalje. Prioritet našeg rada je i dalje da se deca i mladi dok su u školi bave sportom i da grad razmišlja o njima kao o ravnopravnim sugrađanima. Hajde da pokušamo da zajedno uradimo da se ubuduće ne razmišlja šta sa nama, nego da se donesu zakoni koji bi ozvaničili podršku pa da se samo primenjuju – konstatovao je Miodrag Maksimović.

U ime sportista pre neformalnog druženja sa gradonačelnikom i predsednikom sportskog saveza Pančeva Sašo Bitevićem pred kamere je stao 19-to godišnji Zoran Radanov koji će se na olimpijadi takmičiti u nordijskim disciplinama na 500 i 1000 metara. Kako je Radanov istakao očekuje da će na Olimpijadi biti uspešan, a onda ni medalje nisu daleko. Pančevački zimski olimpijci pripreme su imali, a koliko su spremni biće jasno već na belim stazama Austrije od 17. do 25. marta.

Susret sa gradonačelnikom iskorišćen je i za razgovor o životnim temama kada jednog dana aktivni takmičari završe školu i postanu vredni limari, cvećari, krojačice… Miodrag Maksimović podsetio je da je na prošloj specijalnoj olimpijadi bilo tri takmičarke iz našeg grada.

 

- Po jedna iz Dolova, Pančeva i Kačareva. Sada su sve majke. Jedna radi, a dve ne. Dobro je da su situirane. Zadovoljstvo nam je kad vidimo da deca i preko sporta stignu na dobar put. Da budu dobri radnici i vredni članovi zajednice – zaključio je Miodrag Maksimović.

sportiskinje.jpgMarketingNajnovije vesti