Igor Vuković promocija
Društvo

PANČEVO: Gradska biblioteka nedostupna, promocija knjige Igora Vukovića ipak u ponedeljak, ali na ulazu

Izvor: 
013info Ned, 26/09/2021 - 13:32Knjiga „Autonomaši i Beograd, partokratja i izbori“ čiji je autor Pančevac Igor Vuković trebalo je da bude su ponedeljak predstavljena u Gradskoj biblioteci, a pošto je taj prostor postao nedostupan, autor najavljuje tribinu ispred ulaza u biblioteku.

Vuković kaže da knjiga nije dnevnopolitičkog tipa te da mu je direktor Gradske biblioteke Dejan  Bosnić prvo rekao da knjiga može da bude predstavljena u zgradi te ustanove.

„Ubrzo je to dovedeno u pitanja, a danas je potvrđeno da prostor Gradske biblioteke nije dostupan za promociju knjige. Razloge nisu naveli, rekli su da nije dobro ni za kog od nas da se održi“, rekao je Vuković.

On kaže da o čemu god da se piše svaku promociju knjige treba podržati i omogućiti, i to bez obzira na tematiku knjige.

Podseća da je recimo krajem prošle nedelje održana je u Beogradu promocija knjige supruge Albina Kurtija.  

„Promociju knjige nisam odložio, biće održana u ponedeljak, 27. septembra, u 19.30 satii ispred ulazu u Gradsku biblioteku“, kaže Vuković.

Vukovićeva knjiga se sa političko-istoriografskog nivoa bavi događajima u Sremu, Banatu i Bačkoj, sa posebnim osvrtom na period od 1987 do 2020. godine

Posebno mesto  u knjizi dato je analizi svih do sada održanih izbora.

Pored autora Igora Vukovića na tribini će govoriti i istoričar, doktor nauka, Čedomir Antić.

Uz Antića, recenzenti knjige „Autonomaši i Beograd, partokratija i izbori“ su i istoričari Aleksandar Raković i Dejan Mirović.

 

 
MarketingNajnovije vesti