Americke zgrade Američke zgrade
Društvo

PANČEVO: Gradska vlast rešila da sredi dvorište Američkih zgrada

Izvor: 
013info Sub, 16/10/2021 - 08:36Pančevačka gradska vlast rešila je da sredi prostor na kome su Američke zgrade i traži izvođača radova za rekonstrukciju i dogradnju dvorišta sa infrastrukturom u ovom bloku.

Zadatak izvođača je da izvede radove na parternom uređenju i asfaltiranju (kolovoz, parkinzi, trotoari, spoljno uređenje) sa infrastrukturom (  kanlizaciona mreža, vodovod , javno osvetljenje)  po sistemu „ključ u ruke“ u ulici Braće Jovanovića 33 u Pančevu.

Poznato je da stanari zgrada u ovom delu ulice Braće Jovanovića, godinama muče muku kada padne kiša, o čemu smo više puta pisali.

Za ove radove postoji projekat koji je izradila projektantske kuće  „Grad put“ Loznica i on obuhvata

- Projekat saobraćajnica

- Projekte hidrotehničkih instalacija  - vodovod, fekalna i kišna kanalizacija

- Projekat elektroenergetskih instalacija – javno osvetljenje

- Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije

- Projekat spoljnjeg uređenja

Planirano je da se u prvoj fazi izvedu radovi  na izgradnji kišne kanalizacije kroz ulicu Branka Radičevića od šahta u ulici Svetozara Miletića do ulaza u dvorište iz ulice Branka Radičevića sa vraćanjem površina u ispravno stanje, svi hidrotehničke radove (vodovod, fekalna i kišna kanalizacija), radovi na elektroenergetskim instalacijama – javno osvetljenje.

U nastavku će se izvesti radovi iz projekta saobraćajnice, odnosno radove na kolovoznoj konstrukciji saobraćajnica, parkinga i trotoara od asfalta, svi radovi iz projekta  spoljnjeg uređenja prostora (zelenilo i mobilijar) i radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije

Maksimalan rok za izvođenje radova je je 90 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Procenjena vrednost radova je 63.333.330 dinara.

 

 
MarketingNajnovije vesti