• PANČEVO: Izašla Monografija povodom 40 godina OŠ Isidora Sekulić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ovih dana iz štampe je izašla monografija povodom 40 godina rada OŠ ,,Isidora Sekulić“.

    Monografija o životu, radu, uspesima i izazovima Osnovne škole Isidora Sekulić u Pančevu nastala je iz potrebe da se sačuva prošlo vreme za buduće generacije. Iako je škola jedna od mlađih u Pančevu, dovoljno je zrela da zabeleži svoju istoriju. Za sve ove godine rada Škole postoje mnoga svedočanstva koja govore o tome kako se vrednosti postavljene pre 40 godina i dan danas neguju, a među njima najznačajnije – posvećenost deci i njihovom napretku. Učenici su u školi uvaženi kao ravnopravni članovi ili glavni akteri školskog života, jer svaka škola duguje deci svoje postojanje. Deca predstavljaju najbitnije i neprocenjivo bogatstvo koje društvo ima i misija škole je bila i ostala da im pruži znanje bez kojeg se dečiji snovi ne bi ostvarili. Zato Osnovna škola Isidora Sekulić ponosno nosi slogan „Škola po meri deteta“.

    Različite generacije radile su na monografiji, a njeni tvorci su u školi bili i dalje su u veoma raznolikim ulogama, od direktora, nastavnika, bivših učenika, roditelja, a pre svega istaknutih prijatelja Škole. Mesecima se radilo na prikupljanju podataka iz letopisa, školskih izveštaja, dnevnika koji su dugo spavali u arhivama, na osmišljavanju priča za svaku školsku godinu na osnovu zabeleženih podataka kojih je, ponekad, bilo malo. Tim se trudio da nabavi fotografije svih generacija, da pomene sve važne događaje i ljude koji su prošli kroz Školu i, konačno, da ovekoveči uspomene koje će ostati zabeležene prvi put, u ovoj monografiji.

    Tim čini šestoro entuzijasta: nekadašnji zaposleni i direktori Škole: Nevenka Živković i Milivoje Vidić – koji je, uz Svetozara Aleksića, prisutan od samog osnivanja Škole i tri nekadašnje učenice, danas po zvanju profesorke: Sanja Đinović Božić, Dragana Malidžan Vinkić i Vanja Jekić

    – Zahvaljujući prijateljima Škole, uspeli smo da sprovedemo u delo objavljivanje Monografije OŠ Isidora Sekulić, te im se i na ovaj način još jednom zahvaljujemo, ističe autorski tim.

     

    Ovih dana iz štampe je izašla monografija povodom 40 godina rada OŠ ,,Isidora Sekulić“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo