Foto: Dragan Lapčević-Rogovi šume
Društvo

PANČEVO: Izložba ekološki angažovanih fotografija

Pančevo, Sre, 24/05/2017 - 13:11
Mirjana Marić

Svečano otvaranje VII izložbe fotografija „Objektivom kroz svet oko nas 2017” organizovane povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo upriličiće 31.maja u 19h u Kulturnom centru Pančeva.

Izložba je rezultat fotokonkursa koji je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Pančeva i Fotosaveza Srbije.

Ovogodišnja kampanja obeležavanja Svetskog dana životne sredine posvećena je Klimatskoj pismenosti, te smo za temu konkursa izabrali “Čarobnjaštvo prirode” u  želji da kroz fotografiju prikažemo moć prirode, njenu energiju stvaranja, magiju kojom boji, kiti i ulepšava našu planetu i zemlju Srbiju i čini je čarobnom, ali i energiju razaranja kojom nas opominje da moramo povesti računa o svom ponašanju, činjenju, bahatosti i neshvatanju da će i posle nas ova planeta nekome trebati.

Izložba je I ranga, najvišeg ranga izložbi prema pravilniku Fotosaveza Srbije, sa 90 radova majstora, kandidatmajstora fotografije, ljubitelja prirode i fotografije, mladih autora do 16 godina starosti iz cele Srbije.

Kako je otvranje izložbe 31. maja na dan koji se obeležava kao Svetski dan bez duvanskog dimabiće ulazano na vezu duvana i životne sredine i istaknuti ciljeve i ove kampanje.Marketing

Najnovije vesti