Društvo

PANČEVO: Izložba najuspenijih učeničkih radova i promocija Godišnjaka Regionalnog centra za talente

Pančevo, Sub, 21/09/2019 - 00:54
Ivana Vlajovic


U galeriji Gradske biblioteke Pančevo u ponedeljak, 23. septembra, u 19 sati biće otvaranje izložbe radova sa 16. konkursa likovnog i književnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji. Pančevačka publika na ovoj izložbi moći će da pogleda 21 nagrađen i 200 najuspešnijih radova, među kojima su i radovi dvoje učenika iz našeg grada.

Iste večeri biće promovisan najnoviji Godišnjak „Pupin“, glasilo pančevačkog Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, u kome će, osim fotografija nagrađenih likovnih radova, biti odštampani nagrađeni književni radovi. U Godinjaku će se naći i sva dešavanja u RTC-u „Mihajlo Pupin“ tokom protekle školske godine, kao i spisak najuspešnijih pančevačkih učenika na državnim takmičenjima.

Konkurs likovnog i književnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola je trajao od polovine februara do polovine aprila, a pristiglo je oko 700 književnih radova i oko 2.100 likovnih radova. Smotra radova, i dodela nagrada, održana je 13. juna u Galeriji RTS-a.

Od septembra izložba će biti "putujuća" i svi zaiteresovani moći će da je pogledaju u gradovima u kojima postoje Regionalni centri za talente, a Pančevo je prvi grad u nizu u kome će postavka biti pred publikom i to do 30. septembra.
MarketingNajnovije vesti