Društvo

PANČEVO: Izvođač spreman, radovi na rekonstrukciji INTERNOG ODELJENJA bolnice možda već krajem septembra

Pančevo, Uto, 05/09/2017 - 16:04
Vladimir Đoković

 

Beogradska firma “Modulor” spremna je da počne sa rekonstrukcijom Internističkog bloka Opšte bolnice u Pančevu. To je potvrđeno potpisivanjem ugovora između direktora Opšte bolnice dr Slobodana Ovuke i zamenika direktora “Modulora” Damira Lunića.

Firma koja je učestvovala u rekonstrukciji KC “Dragiša Mišović”, bolnice u Novom Pazaru i Ginekološko akušerske klinike u Beograda poslu vrednom 467 miliona dinara u Pančevu pristupiće ipak tek pošto preko javne nabavke Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine izabere firmu koja će u ovoj investiciji biti nadzor.

“U idealnom slučaju to bi moglo da bude već krajem septembra” – izjavio je direktor dr Slobodan Ovuka.

 

bolnica_ugovor.jpg

 

Rekonstrukcija Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo je istorijski događaj jer se čeka više decenija. Obuhvata građevinske i instalacijske radove na oko 8.000 kvadratnih metara raspoređenih na šest etaža. A prema ugovoru kada počne radovi će trajati 8 meseci.

“Niko od pacijenata neće biti uskraćen za zdravstvenu uslugu tokom rekonstrukcije. Deo pacijenata prebacićemo na hiruršku stranu, deo ka Beogradu i drugim zdravstvenim ustanovama u okruženju. Smanjićemo i broj “hladnih slučajeva” koji leže u bolnici” – najavio je direktor Ovuka.

Svečano potpisivanje ugovora sa izvođačem radova direktor je iskoristio da izrazi veliko lično ali i zadovostvo menadžmenta bolnice kao i svih zaposlenih a i građana većeg dela Južnog Banata koji gravitiraju ovoj bolnici što će Internistički blok biti rekonstruisan.

Rekonstrukciju se finansira iz budžeta Pokrajine Vojvodine koja je i osnivač Opšte bolnice u Pančevu. Marketing

Najnovije vesti