Foto: Vojska Srbije
Društvo

PANČEVO: Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire

Izvor: 
013info Sre, 30/09/2020 - 10:52

Centar Ministarstva odbrane Pančevo, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka u mesecu junu i na Kurs za rezervne oficire u mesecu septembru.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa: Opšti uslovi: – da je državljanin Republike Srbije; – da nije osuđivan na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu zatvora ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust); – da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti; – da je zdravstveno sposoban za vojnu službu; – da nije odslužio vojni rok sa oružjem i – da ima mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

Pored opštih kandidat za slušaoca kursa za rezervne oficire mora ispunjavati i sledeće uslove: – da ima završene osnovne akademske studije odnosno osnovne strukove studije od značaja za Vojsku Srbije, – da ispunjava uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice Vojske Srbije i – da ima pozitivnu bezbednosnu proveru.

Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, ili u Centru Ministarstva odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br. 1, Pančevo, gde mogu podneti prijavu.

Posle potpisivanja Ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije – Sombor, Valjevo ili Leskovac. Zakon o vojnoj, radnoj ili materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske u statusu profesionalnog vojnika, navedeno je na gradskom sajtu.
MarketingNajnovije vesti