Društvo

PANČEVO: Javno privatno partnerstvo donosi milione evra ulaganja u pojedine ulice

Pančevo, Čet, 27/08/2020 - 20:27
Vladimir Đoković

Javno privatno partnerstvo  za finansiranje, Izgradnju I održavanje lokalne putne infrastrukture sve je bliže realizaciji pošto se Skupština grada Pančeva u novom sazivu potrudila da na prvoj sednici da još jednu saglasnost. Izvodiće ga Baumajster iz Beograd i Sremput iz Rume.

Procenjena vrednost za ovu višegodišnju delatnost bila je 5,7 milijardi gradskih dinara, bez PDV-a. Što je 48,6 miliona evra.

Pobednički konzorcijum  ponudio je da kapitalna ulaganja koje Pančevo traži uradi za 20,6 miliona evra, sledećih 20,6 miliona evra je za “obezbeđivanje dostupnosti putne infrastrukture”, a PDV će biti 4,1 miliona evra.

Zanimljivo da su konzorcijum ponuđači naveli cene bez PDV-a za konkretne ulice koje treba raditi po izboru Grada Pančeva.

Tako će Branka Radićevića koštati 1,5 miliona evra, ulica Josifa Marinkovića 1,26 miliona evra, Bratstva Jedinstva u Vojlovici 1,9 miliona evra, delovi ulica Svetozara Šemića, Svetog Save I Železničke – 2,5 miliona evra.

To su samo najskuplje od ulica koje će se raditi u Pančevu, gde će po ovom ugovoru u ulične radove biti uloženo više od 12 miliona evra.

Ukupno ulična posla po ugovoru o javno privatnom partnerstvu na  seoskim ulicama koštaće 8,3 miliona evra.

 
MarketingNajnovije vesti