busevi
Društvo

PANČEVO: Kako će ATP rešiti višak od 49 zaposlenih?

Pančevo, Sre, 16/08/2017 - 12:59
Vladimir Đoković

 

 

Za dve godine maksimalan broj zaposlenih za stalno u gradskom prevozniku ATP-u pao je za 49 radnika. U 2015. godini ATP je imao pravo na 376 stalno zaposlenih, a sada mora da se svede na 327 stalnog zaposlenih.

- U ATP-u je trenutno 356 zaposlenih za stalno. Od 2015. godine nas je prirodnim putem napustilo dvadesetak stalno zaposlenih radnika. Ostalo je da vidimo kako ćemo sa 28 odnosno 29 zaposlenih koje bi trebalo da iskažemo kao višak. Preliminarno izjašnjavanje o dobrovoljnom odlasku smo sproveli kroz anketu među zaposlenima. Njih 20 se izjasnilo da bi ukoliko se steknu uslovi dobrovoljno napustilo ATP, rekao je direktor ATP-a Nebojša Gajić.

Kada Skupština grada Pančeva bude utvrdila maksimalne brojeve zaposlenih po javnim preduzećima ostaće još 15 dana da se promene sistematizacije i iskaže višak.

- Sve što bude sprovedeno neće ugroziti proces funkcionisanja ATP-a i našu komunalnu funkciju. Istina je da vozači generalno odlaze iz Srbije ali to za ATP još uvek nije nepremostiv problem, ocenio je Gajić.

 Marketing

Najnovije vesti