• PANČEVO: Kako će za milion evra biti promovisan turizam na Tamišu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od juna ove godine projekat „Eko Tamiš-novi turistički proizvod“ vrednosti oko milion evra realizuju Pokret gorana i centar volontera Pančevo, Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora južnobanatskog upravnog okruga,  i dve asocijacije iz Rumunije, Miltonija i Asocijacija za promociju turizma i razvoj u oblasti Timiš. Čitav projekat se finansira od strane Evropske unije u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) i sufinansiran je od strane država učesnica programa.

    Projekat „Eko Tamiš-novi turistički proizvod“ je jedan od 32 projekta koji su odobreni za finansiranje u okviru Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

    Planirano je da partnerske organizacije, tokom perioda od 18 meseci, naprave studiju o novom turističkom proizvodu, unaprede infrastrukturu za razvoj biciklizma, pešačenja, ribolova, posmatranja ptica i dr, promovišu novi turistički proizvod na različitim dogadjajima i skupovima, organizuju promo ture i turističku regatu, kao i treninge za različite zainteresovane strane – predstavnike lokalnih samouprava, turističke organizacije, vodiče, restorane, udruženja ribolovaca, organizatore turističkih manifestacija. Tema projekta naglašava ulogu koju eko turizam ima u podsticaju socioekonomskog razvoja Banata, odnosno obuhvaćenog područja, navodi se u saopštenju Regionalne privredne komore južnobanatskog upravnog okruga čije je sedište u Pančevu.

    U projektu “Eko Tamiš – novi turistički proizvod” – jedna od ključnih projektnih aktivnosti je studija o novom turističkom proizvodu.

    Ona će biti svojevrstan odgovor na rastuće potrebe turista i posetioca turističkih mesta da u ponudi turističkog sektora imaju na raspolaganju više različitih aktivnosti, od uživanja u prirodi, rekreacije i sporta, do klasičnih turističkih usluga. Posebna pažnja biće posvećena postavljanju i unapređenju turističke infrastrukture – info tabli, klupa, stolova, nadstrešnica, kanti, mostića i osmatračnica za ptice i obeležavanju biciklističkih i pešačkih staza, objašnjeno je iz Regionalne privredne komore.

    Planirane su i promocije turističkog proizvoda kao i unapređivanje znanja i podizanje svesti.

    Širom srpskog i rumunskog Banata, radiće se promocija novog turističkog proizvoda sa ciljem da se potencijalnim turistima i posetiocima ovog područja prenese poruka da je reč o atraktivnoj destinaciji i novim mogućnostima za duži boravak na reci Tamiš.  Projekat „Eko Tamiš-novi turistički proizvod“ će mobilisati više od 400 polaznika treninga iz različitih ciljnih grupa, srpskog i rumunskog Banata, kako bi se podigla svest i unapredilo znanje zainteresovanih strana u sektoru turizma i pružila kvalitetnija usluga, zaključeno je u saopštenju Privredne komore Srbije – Regionalne komore južnobanatskog upravnog okruga. 

    Širom srpskog i rumunskog Banata, radiće se promocija novog turističkog proizvoda sa ciljem da se potencijalnim turistima i posetiocima ovog područja prenese poruka da je reč o atraktivnoj destinaciji i novim mogućnostima za duži boravak na reci Tamiš.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]