• PANČEVO: Kako postaviti prepreku na javnoj površini a da ne platite kaznu?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Ponekad stanari stambenih zgrada postavljaju prepreke sa katancima kako bi ograničili parkiranje u javnom prostoru oko zgrada. Deluje to na prvi pogled i kao službeno rešenje – metalna crno-žuta konstrukcija na čijem vrhu postoji katanac samo za odabrane. Zaintesovalo nas je da li je ovo dozvoljeno, a ako jeste pod kojim uslovima.

    – Odlukom o uređenju saobraćaja ne teritoriji grada Pančeva propisano je da se zabranjuje neovlašćeno postavljanje prepreka na površinama javne namene kao i neovlašćeno iscrtavanje ovakvih površina. Prema Odluci, izuzetak se može napraviti kada vlasnik stambenog ili poslovnog objekta podnese zahtev Sekretarijatu za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, za postavljanje stubića, prepreka i ograda u cilju obezbeđenja slobodnog pristupa do svog objekta, garaže ili dvorišnog prostora. Tada Sekretarijat donosi rešenje o postavljanju ovakvih prepreka, koje se postavljaju o trošku vlasnika objekta, objasnio nam je šef Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave Srđan Polovina.

    A šta ako prepreka nije postavljena sa dozvolom. Po rešenju gradskog sekretarijata za saobraćaj.

    – U situacijama kada se ovakve prepreke nelegalno postave na površini javne namene, propisana je kazna od 60.000 dinara za pravno lice, odnosno 30.000 dinara za preduzetnika, odnosno 10.000 dinara za fizičko lice. Inspekcijski nadzor vrši Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave, precizirao je Srđan Polovina.

    Ponekad stanari stambenih zgrada postavljaju prepreke sa katancima kako bi ograničili parkiranje u javnom prostoru oko zgrada. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo