• PANČEVO: Karneval gradska manifestacija – ali ko će sve da prodaje piće i hranu?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Bez mnogo dileme i diskusije članovi Gradskog veća su Internacionalni karneval proglasili za gradsku manifestaciju. Tako će za zakup javnih površina 16. i 17. juna Udruženje “Prijatelji Pančeva”, koji su organizatori Karnevala, plaćati tek jedan odsto predviđene gradske takse.

    O nedoumicama koje prate organizaciju ove turističke manifestacije više se na sednici gradskog veća moglo saznati od izvestilaca, gradskog sekretara za inspekcijske poslove Milovana Ćirovića i Martina Bajze iz gradskog sekretarijata za privredu.

    Tako je pred javnost izneta dilema da li će produženo radno vreme u noćima karnevala imati samo tri ugostiteljska objekta koje su organizatori naveli ili će gradonačelnik svojom posebnom odlukom dozvoliti svim ugostiteljima grada da rade do tri noću kao što je bilo prošle godine.

    Takođe je na sednici Gradskog veća ostalo nejasno koliko su organizatori karnevala tražili finansijske podrške iz gradsko budžeta, a koliko će na kraju podrške dobiti. Spomenut je iznos od 3,7 miliona dinara.

    Tokom interesante rasprave isplivao je i podatak o podršci raznih gradskih preduzeća karnevalu koja bi, da se fakturisala u 2015. godini, ukupno iznosila 1,7 milion dinara. 

    Bez mnogo dileme i diskusije članovi Gradskog veća su Internacionalni karneval proglasili za gradsku manifestaciju. Tako će za zakup javnih površina 16. i 17. juna Udruženje “Prijatelji Pančeva”, koji su organizatori Karnevala, plaćati tek 1 odsto predviđene gradske takse.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]