• PANČEVO: Koliko će nas u budućnosti koštati smeće

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradsko komunalno preduzeće “Higijena” uslugu prikupljanja i odvoženja otpada i uslugu odlaganja i uklanjanja otpada fakturiše – obračunava na osnovu korisničke površine stambenog odnosno poslovnog prostora. Cene koje se primenjuju za pravna lica su različite u zavisnosti od delatnosti koja se obavlja u poslovnom prostoru, kao i od zone – od čega zavisi intenzitet iznošenje otpada – navodi Higijena.

    Mnoge firme posluju na granici rentabilnosti i zahtevaju smanjenje računa odnosno drugačiji način obračuna za naplatu usluga “Higijene”. Pa “Higijena” planira da do kraja 2021. godine “planira izmenu metodologije obračuna cena”.

    Nadležni u “Higijeni” konstatuju da cene za stanovništvo još uvek nisu tržišne, već da se preko njih sprovodi politika socijalne zaštite stanovništva, i najavljuju da će do 2021. godine biti izjednačene cene za stanovništvo i privredu.

    Ipak, povećanja cena za stanovništvo u 2017. godini – neće biti. 

    Gradsko komunalno preduzeće “Higijena” uslugu prikupljanja i odvoženja otpada i uslugu odlaganja i uklanjanja otpada fakturiše – obračunava na osnovu korisničke površine stambenog odnosno poslovnog prostora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo