• PANČEVO: Lazar Vojnović – crtanjem predstavljam ono o čemu razmišljam

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Lazar Vojnović (17), učenik je trećeg razreda Gimnazije „Uroš Predić“. U novembru 2020. otvorio je Instragram stranicu na kojoj „kači“ svoje umetničke radove izrađeme u programu “krita”. Njegova stranica ima skoro 800 pratilaca, a broj se svakodnevno povećava.

    Lazar je nagrađivan i na takmičenjima iz više različitih nauka.

    Svoje radove je oduvek smatrao hobijem sve do početka karantina i online nastave. Za crtanje kaže da mu je bio neki vid izolacije od sveta kada se raširila pandemija virusa covid-19:

    – Crtam od malena i to sam smatrao hobijem, ideja mi je oduvek bila ista – da predstavim ono o čemu razmišljam, šta volim i šta me zanima. U poslednje vreme sam se više bavio digitalnim radovima i hteo sam da svoje radove podelim i sa ostalim ljudima putem društvenih mreža. Trenutno imam profil na instagramu, a plan mi je da otvorim stranice na platformama kao što su Tumblr i DeviantArt, objašnjava nam Lazar.

     

    Kako kaže, Lazar svoju inspiraciju nalazi u želji da pređe preko zadatih prepreka i uživa u dostignutom cilju, u kom god obliku on bio.

    – Inspiraciju za crtanje mojih radova pronalazim u želji da svoje misli prevedem u realnost, bilo to nešto originalno ili varijacija na već postojeće delo, to je moj način interesovanja i mišljenja koje želim da predstavim. Inspiracija za rad i učenje u školi, za takmičenja ili neki zadatak, nalazim u misli da je sve to neka vrsta prepreke koju kada pređem moći ću da se odmaram, pojašnjava Lazar.

     

    Kao neko ko je veoma svestran i zainteresovan za različite naučne, kao i umetničke oblasti, Lazar se do sada nagrađen na različitim takmičenjima iz oblasti biologije, srpskog, engleskog, geografije, istorije, latinskog. Do sada je na državnim takmičenjima iz geografije i istorije osvojio prve nagrade, a planira da nastavi da se takmiči iz ovih oblasti ako mogućnosti dozvole. Pored ovih nagrada, Lazar je bio đak generacije u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

     

    O svojoj budućnosti kaže da nema već osmišljen plan, kao i da mu njegova svestranost ovakav izbor otežava.

    – Za sada nemam sigurno razvijene planove šta želim u svojoj budućnosti. Od malena sam želeo da se bavim stvarima vezanim za biologiju, ali mi se sve više dopada i crtanje te sam počeo da preispitujem svoje izbore. Ne bih da zvučim prepotentno, ali sličan mentalitet imao je i pokojni Sten li, bivši predsednik izdavačke kuće Marvel. Interesovanje je prešlo u želju da se sve više napredujem i tako sam otkrio da uživam u radu različitih stvari koje me ispunjavaju, priča Lazar.

    Radove Lazara Vojnovića možete videte na Instagram stranici @vlax_art.

     

    Lazar Vojnović (17), učenik je trećeg razreda Gimnazije „Uroš Predić“. U novembru 2020. otvorio je Instragram stranicu na kojoj „kači“ svoje umetničke radove izrađeme u programu “krita”. Njegova stranica ima skoro 800 pratilaca, a broj se svakodnevno povećava. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo