Foto: Pixabay.com
Društvo

PANČEVO: Makedonski informativni i izdavački centar proslavlja Ilinden i daruje školski pribor

Izvor: 
013info Uto, 27/07/2021 - 08:58


Makedonska nacionalna zajednica u Srbiji obeležava najveći nacionalni praznik Makedonaca Ilinden.

- Mi kao Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar ovom prilikom čestitamo svim našim građanima Makedonskog porekla nacionalni praznik Iliden, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo, ali i svima kojima je ovaj datum blizak i koji ga osećaju kao svoj. Naše je da se sećamo  ponosnih predaka koji su, baštineći slobodarske tradicije naših naroda, ustali protiv okupatora i otpočeli krvavu i junačku  borbu za slobodu. Naša država Srbija je jedna multinacionalna, multikulturalna ali i interkulturalna zajednica, u kojoj nacionalne zajednice imaju za cilj da okupe svoje pripadnike, rade na očuvanju nacionalnog identiteta i da brinu o kulturi, obrazovanju, informisanju,  medijima, kao i o službenoj upotrebi jezika i pisma, odnosno o svim vitalnim segmentima zagarantovanim ustavom, sa ciljem da se očuva i neguje različitost, a današnji dan značajan je ne samo za pripadnike makedonske nacionalne zajednice, nego i za celokupno  naše društvo jer kao i ostale nacionalne zajednice u Vojvodini, i makedonska predstavlja partnera u kreiranju otvorenog i tolerantnog društva, navodi se u saopštenju.

U slavu Ilindena Novinsko izdavačka ustanova Makedonski informativni i izdavački centar saopštava da će počev od 2. avgusta pokrenuti akciju podele dela školskog pribora pod nazivom “nove školske pobede”. Za sve đake godina se računa od 1. septembra ulaskom u klupe i početkom nove školske godine. Avgust je mesec koji roditeljima tradicionalno obeleži kupovina sveski, i pribora.

Ove godine pokušaćemo da školarcima, roditeljima, ali i svima onima koji vole nekoga da obraduju poklonom za polazak u školu, pomoći da novu školsku godinu učine lepšom i za svu decu.

Dobro obrazovanje je jedina sigurna investicija u uspešnu budućnost. Mi u Novinsko izdavačkoj ustanovi ,Makedonski informativni i izdavački centar se uvek trudimo da početak školske godine učinimo što jednostavnijim za sve đake, a ove godine smo posebno srećni što je naša podrška usmerena tamo gde je najpotrebnija- deci. Ulaganjem u obrazovanje i napredak mladih gradimo bolju budućnost za sve nas kao društvo, jer će mogućnosti koje ta deca dobiju tom donacijom, ostati nešto što će na duge staze obeležiti ovu akciju.

Svako dete koj se obrati do 15. avgusta na mejl [email protected], na poklon će dobiti 10 svesaka, bojice, kao i neka od naših izdanja za sretan početak nove školske godine.
MarketingNajnovije vesti