Klinci iz Abraševića humanitarna prodaja
Društvo

PANČEVO: Mališani velikog srca iz Abraševića skupljaju pomoć za Vukana

Izvor: 
013info Sub, 10/04/2021 - 16:25

Mališani iz pančevačkog KUD „Abrašević" su pokazali kako imaju veliko srce.

Naime, ovo kulturno-umetničko društvo svaku sezonu počne humanitarnim koncertom, a pitanje je kako će ove godine to uopšte biti moguće, te je nekoliko mladih članova „Abraševića, a to su, verovali ili ne, deca iz nižih razreda, odlučilo da napravi malu humanitarnu akciju. Videli su poziv za pomoć malenom Vukanu Vidojeviću koji ima izuzetno redak genetski poremećaj, te su se mali igrači su se organizovali, ali tako da niko ne zna. Ipak njihova tajna je procurela do predsednice pančevakog KUD-a, koja im je i pomogla da ova njihova ideja dobije sasvim ozbiljan oblik. 

- Ispričali su mi kako su isplanirali da prodaju svoje igračke, limunadu, da će mame ponešto da umese, da će da naprave ponešto... Ali su sve to vešto krili. Ipak, nisu razmišljali o nekim stvarima pa smo im mi stariji, pomogli da se za ovu akciju čuje, stavili na društvene mreže. Takođe, organizovali smo i da ih stariji članovi Abraševića obilaze, da pripaze na njih, rekla nam je ponosna Lela Stojnov, predsednica KUD Abrašević.

Mališani velikog srca su se smestili na tezgu koja je na pijaci na Kotežu 2, a duga lokacije je sam ulaz u krug u Gradskom parku. Već prvog dana su prikupili lepu svotu novca, a u nedelju će jedan štand biti kod kruga u parku od 13, a drugi u Narodnoj bašti blizu kafića od 12 sati, pa ne bi bilo loše da ih posetite i date svoj doprinos.

Ako niste u mogućnosti da dođete, a želite pomognete malom Vukanu, možete posetiti i sajt fondacije "Budi human".

budi human
990-profile.png

 

 


MarketingNajnovije vesti