Društvo

PANČEVO: Mašinska škola ozvaničila saradnju sa privrednicima

Pančevo, Sre, 11/07/2018 - 14:07
Suzana Prvulj


Ugovori o izvođenju praktične nastave po modelu dualnog obrazovanja koje organizuje Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, u saradnji sa pančevačkom Mašinskom školom, svečano su potpisani u sredu, 11. jula. Time je dogovoreno saradništvo sa desetak privrednih društava i preduzetnika. Obuhvaćeni obrazovni profili su bravar zavarivač i mehaničar motornog vozila.

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole, naveo je da je potpisivanje ugovora značajno za tu obrazovnu ustanovu, Grad, privrednike, ali pre svega za đake, koji će prema njegovim rečima, nakon diplomiranja lakše pronaći posao.

- Zainteresovanost dece za našu školu je sve veća, a broj potrebnih bodova za upis je povećan ove godine, izjavio je Dojčinović.

Direktor Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga, Marko Ćulibrk, kazao je da je dualno obrazovanje od izuzetnog značaja i naglasio kako se nemačka kompanija ZF, koja je u nedavno položila kamen temeljac u Severnoj poslovnoj zoni, već raspituje o tome koji su sve obrazovni profili na tržištu.

Tanja Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje, tom prilikom je istakla da joj je izuzetno drago što Pančevo spada u grupu prvih lokalnih samouprava koje su počele da sprovode Zakon o dualnom obrazovanju, dodavši kako očekuje da deca upisuju zanimanja koja su potrebna tržištu, da bi se zaposlili u svom gradu i ostali u njemu.

 

 
MarketingNajnovije vesti