Njegoševa
Društvo

PANČEVO: Na redu je rekonstrukcija Njegoševe ulice, a znamo i šta će se raditi

Izvor: 
013info Sub, 25/04/2020 - 19:56

Grad Pančevo je u petak raspisao javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju Njegoševe ulice.

Zadatak ponuđača je da po „inženjering sistemu“ uradi tehničku dokumentaciju na parternom uređenju i rekonstrukciji javnog osvetljenja Njegoševe ulice u Pančevu i na delu Trga kralja Petra I u Pančevu i izvede radove sve po sistemu „ključ u ruke na potezu od oko 360 metara.

Radovi na parternom uređenju ulice Njegoševa i dela Trga kralja Petra I u Pančevu obuhvataju skidanje postojeće betonske galanterije, čišćenje, slaganje na palete, delimično vraćanje postojećih „Olimpija“ ploča, nabavku i montažu nove betonske galanterije.

U središnjem delu Njegoševe ulice širine četiri metra u kojem je potrebno predvideti saobraćaj motornih vozila, predviđeno je pojačanje kolovozne konstrukcije i pokrivanje pločama 30 x 20 x 8 cm (sa mogućnošću korišćenja ploča 20 x 10 x 8 cm za potrebe uklapanja), a na delovima trotoara pored objekata u Njegoševoj ulici i na delu Trga kralja Petra I predviđenom za radove, pokrivanje će se vršiti pločama 60 x 20 x 8 cm.

Predviđeno je proširenje javne popločane površine pored zgrade GU Pančevo na zelenoj površini, sa završnom obradom postojećim betonskim „Olimpija“ pločama, prethodno uklonjenim kroz ove radove sa dela Trga Kralja Petra I.

Odvođenje površinskih voda sa dela Trga Kralja Petra I rešeno je preko postojećih slivnika u kišnu kanalizaciju, za Njegoševu ulicu je sa padom ka slivnicima u osovini (sredini) ulice.

Radovi će se izvoditi na površini od oko 5.500 m2.

Tehnički popis radova je urađen na osnovu Konceptualnog rešenja uređenja „Centralnog gradskog jezgra“, kaže se u tehničkoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.

Takođe, grad planira da uradi i rekonstrukciju osvetljenja u Njegoševoj, i to tako što će postojeći stubovi biti demontirani, a projektom će biti urađen nov raspored, sa stubovima koji neće biti niži od šest metara, a nosiće na sebi LED rasvetu.

Ponude se podnose do 25. maja, kada će se i otvoriti, a za odluku o dodeli ugovora grad ima vremena 25 dana od dana otvaranja ponuda. Kriterijum za odabir ponude je naravno najniža ponuđena cena.

 


MarketingNajnovije vesti