• PANČEVO: Na šta su potrošeni milioni koji su naplaćeni kroz saobraćajne prekršaje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ako se desi da platite kaznu za saobraćajni prekršaj valja znati da sa 30 odsto iznosa pomažete bezbednost saobraćaja u gradu gde ste u prekršaju uhvaćeni. Taj novac u Pančevu raspoređuje i troši gradski Komitet za bezbednost saobraćaja, a u skladu sa članom 19. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

    Ove godine iz tog novca plaćeno je postavljanje detektora brzine kretanja vozila sa LED displejima, na 6 lokacija, što je koštalo sa PDV-om – 2.496.000 din. Za izradu Strategije bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada (I faza) izdvojeno je 990.000 din sa porezom. Obuka i edukacija dece (đaka prvaka) na saobraćajnom poligonu, sa prevozom dece na lokaciju poligona i podelom edukativnog materijala koštala je sa PDV-om 890.000 dinara a nabavka paketa saobraćajne opreme za decu (reflektujući prsluci, narukvice, privesci) – 584.000 dinara.

    Za plaćanje usluga prenosa podataka, od uređaja za dokumentovanje saobraćajnih prekršaja do policijske uprave dato je 460.000 din, dok je za realizacija projekata uređenja zona škola izdvojeno 440.000 din što je samo deo uloženo jer je ovaj posao preko konkursa pomogla i AP Vojvodina.

    U ovoj godini sredstva za realizaciju projekata, edukativnih kampanja iz bezbednosti saobraćaja, iznela su 400.000 dinara, dok je nabavka opreme za poboljšanje bezbednosti vozača traktora (reflektujući trouglovi i rotaciona svetla) koštala još 396.000 dinara.

    Za tehničko opremanje saobraćajne policije izdvojeno je 250.000 dinara, a nabavka opreme za bicikl (setovi prednjeg i zadnjeg svetla)  koštali su 146.000 dinara. Sredstva za rad Komiteta za bezbednost saobraćaja su iznosila 135.000 dinara dok je održavanje uređaja za dokumentovanje saobraćajnih prekršaja koštalo  120.000 din. Za realizaciju projekta „Još uvek vozim“, a reč je o edukaciji mladih izdvojeno je 87.000 dinara a kalibracija uređaja za dokumentovanje saobraćajnih prekršaja koštala je 30.000 dinara. Svi navedeni iznosi, u ovoj informaciji koju smo dobili od gradskog Odeljenja za saobraćaj,  su sa PDV-om.

    Ako se desi da platite kaznu za saobraćajni prekršaj valja znati da sa 30 odsto iznosa pomažete bezbednost saobraćaja u gradu gde ste u prekršaju uhvaćeni. Taj novac u Pančevu raspoređuje i troši gradski Komitet za bezbednost saobraćaja a u skladu sa članom 19. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]