muzicka-skola
Društvo

PANČEVO: Nove nagrade za učenike Muzičke škole

Pančevo, Sub, 26/06/2021 - 11:09
Relja JarkovačkiU toku ove nedelje učenici srednje Muzičke škole ‚‚Jovan Bandur" iz Pančeva, sedamnaestogodišnjaci - Luka Radojčić i Leonid Ardeljan doneli su prve nagrada sa dva takmičenja. 

 Leonid Ardeljan osvojio je nagradu na takmičenju folklorne muzike koje organizuje Fakultet muzičke i pozorišne umetnosti umetnosti u Temišvaru. Ovo je još jedna prva nagrada koju je Leonid osvojio ove godine, u aprilu ove godine, osvojio je prvu nagradau na Festivalu Tradicionalne muzike, koji je takođe organizovao Fakultet muzičke i pozorišne umetnosti u Temišvaru.

Luka Radojčić osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju srednjoškolskih tonskih snimaka, u kategoriji tradicionalno studijsko snimanje, za kompoziciju "Valcer na izvoru". Kompozicija je Lukino autorsko delo, za koje je takođe on raspisao aranžman.  

Luka Radojčić, za 013info, govori o svom uspehu na Republičkom takmičenju.

- Veoma sam zadovoljan. Na takmičenju je, koliko ja znam, bilo prijavljeno četrdesetak radova, samopouzdanje mi je palo i mislio sam da neću osvojiti nikakvu nagradu. Ali na kraju je sve ispalo dobro, reakcije ljudi i učesnika takmičenja su bile vrlo pozitivne, pogotovo kada su čuli da je moja kompozicija u potpunosti autorska. Rad na ovom projektu mi nije bio naporan, dosta su pomogli ostali učenici iz Muzičke škole koji su sjajno spremili program za snimanje.  Muzičari, bez kojih ovo ne bi uspelo su: Ognjen Janjić-Violina, Vladimir Vojnak-Kotrabas, Robert Balint-Fagot, Luka Lazarević-Klarinet i Luka Radojčić-Harmonika, objašnjava Luka.

 

 

 

Luka Radojčić
Privatna galerija
Luka.Radojčić

 

 
MarketingNajnovije vesti