Društvo

PANČEVO: Novembarske svečanosti povodom Dana Grada (PROGRAM)

Pančevo, Pet, 03/11/2017 - 07:50
Vladimir Đoković


 

 

Mitrovdan, 8. novembar, Dan je Grada Pančeva. Program obeležavanja obuhvata 11 dana novembra – od 2. do 12. novembra.

Program je juče otvorio Džez festival u Kulturnom centru Pančeva. Već 3. novembra uključuje se i festival “Pančevački dani duhovne muzike”.  Ova dva značajna festivala svoje programe imaće i 4. i 5. novembra.

Za 6. novembar najavljena je promocija zbornika “Prilozi istoriji grada Pančeva” u Narodnom muzeju. Najuspešniji učenici Pančeva nagrade će dobiti 7. novembra. U holu gradske uprave biće otvorena izložba “Natpisi na etnografskim predmetima”, a u Istorijskom arhivu izložba “Bijenale crteža”.

Polaganje venaca na Spomenik borcima iz Prvog svetskog rata najavljeno je za 8. novembar. Uslediće podnevna svečana sednica Skupštine grada Pančeva u Kulturnom centru. Biće dodeljene Novembarske nagrade. Uz prigodan program. Kasnije istog dana u dvorani Apolo biće izvedena pozorišna predstava “Ne oklevaj! Improvizuj!”. U holu gradsku uprave biće održana i etnološko-likovna radionica. A praznično veče ukrasiće “Gala koncert” beogradskog Narodnog pozorišta u dvorani Kulturnog centra.

“Uniforme i oružje JNA” naziv je izložbe koja će 9. novembra biti otvorena u Narodnom muzeju. A u Klubu Doma omladine biće održana etnomuzikološka radionica.

Za 10. novembar najavljeno je otvaranje izložbe dečijih radova u galeriji Doma omladine. Dok će 11. novembra u okviru “Etno glasa” koncert u Domu vojske održati folklorni ansambli. Poslednjeg dana, 12. novembra, planiran je “Etno glas” koncert pevačkih grupa u dvorani Apolo.

 

program_dan_grada_pancevo.jpg
MarketingNajnovije vesti