• PANČEVO: Objavljeni rezutati konkursa za informisanje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Rezultati konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2018. godini, objavljeni su 24. aprila na zvaničnom sajtu Grada Pančeva.

    Ove godine Pančevo je izdvojilo nešto više od 38 miliona dinara, a za razliku od prošle godine tročlana komisija koja je razmatrala pristigle projekte sav novac je i raspodelila.

    O projektima su početkom aprila odlučivali novinari: Ljiljana Ćulafić, na predlog Asocijacije elektronskih medija Vojvodine, Milijan Nikolić, na predlog Udruženja „Nova mreža Srbije”, i Milovan Balaban kao medijski stručnjak. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je ove nedelje njihovo rešenje i potpisao.

    Najviše novca, očekivano, kao i u 2017. godini, otići će lokalnoj RTV Pančevo. Za tri projekta ovoj kući pripalo je ukupno 14,2 miliona dinara, i to za televizijske emisije „Info Pančevo” i „Vi pitate, mi odgovaramo” i za radijski jutarnji program „Svitanje”. Sama medijska kuća dobila je šest miliona dinara, a preostali novac otići će na račune dvema agencijama koje će medijske sadržaje emitovati na lokalnoj televiziji, odnosno radiju.

    Po oceni stručne komisije, dobar projekat imao je i lokalni nedeljnik „Pančevac”. Za njihov multijezični dodatak, koji ovaj list objavljuje već nekoliko godina, dobili su pet miliona dinara.

    Odmah iza „Pančevca”, kada je reč o iznosu dodeljenog novca, jeste i preduzeće „Jasno i glasno”, koje je za istoimeni projekat, koji će biti emitovan na portalu „epancevo” dobilo 4,1 milion.

    Novine i portal „Start 013” su za projekat „Pančevo – lokalna samouprava u formi samouprave građana” nagrađene s 2,3 miliona dinara.

    Najčitaniji portal u Pančevu – „013Info” je na ovom konkursu dobio milion dinara, za projekat „013Info net”, dok je kolega Dragan Vujačić za njegovu autorsku emisiju „Je l’ rodilo?”, koja će biti emitovana, takođe, na našem portalu, dobio 350.000 dinara.  

    Od pančevačkih medija na ovom konkursu podržani su i portali „Južni Banat” s 1,3 miliona dinara, „Pančevo online” sa 600.000 dinara i „Moj kraj” s 500.000 dinara. „Starčevačke novine” dobile su 295.238, a sa po 100.000 dinara podržani su: portal „Zelena strana”, „Praštanje uspeha”, ali i projekat „Atar 013”, koji će biti emitovan na vršačkoj TV „Banat” i kovačičkoj RTV OK.

    Komisija je kao dobre ocenila i medijske sadržaje koji će biti emitovani na medijima koji nisu pančevački, pa je beogradski „Studio B” dobio dva miliona dinara („Vodič za dijabetes”), kovinski Radio „Bus” 1,9 miliona dinara („Panorama Pančeva”), novosadski „Dnevnik” – milion dinara („Pančevačka hronika”), a istu sumu dobio je i portal „Srbija danas” („Legende Pančeva”). Po pola miliona dinara dobili su dnevne novine „Informer” (,,Pančevo za dve godine – 1,9 milijardi investicija) i „Srpski telegraf” („Zdravo Pančevo”), kao i dve nacionalne televizije TV „Hepi” („Dobro jutro u Pančevu”) i TV „Pink” („Pančevo – aktivnosti grada”).

    Da dodamo, sa 200.000 dinara podržan je i makedonski dečji časopis „Sunica”.

    Pomenuti mediji, udruženja i agencije imaju obavezu da medijske sadržaje proizvedu i emituju do kraja ove godine.

     

    Rezultati konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2018. godini, objavljeni su 24. aprila na zvaničnom sajtu Grada Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo