Ivanovo Bugarska sporazum
Društvo

PANČEVO: Od Bugarske 10.000 evra Domu kulture u Ivanovu

Pančevo, Uto, 21/05/2019 - 18:41
Aleksandar Stojković


Ambasasdor Republike Bugarske u Republici Srbiji, Radko Vlajkov i direktor Doma kulture u Ivanovu Marko Guran potpisali su danas u Gradskoj upravi Pančeva Sporazum o pružanju bespovratne finansijske pomoći. Po sporazumu, Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske će za rekonstrukciju Velike sale Doma kulture i Ivanovu dati 20.000 leva - 10.225,84 evra.

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov koji je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost ambasadoru Bugarske što je ovom prilikom posetio Pančevo i rekao da je novac namenjen za pravu stvar jer Pančevo pokušava da podrži aktivnosti Mesne zajednice Ivanovo koje su usmerene ka negovanju specifičnosti teritorije, kulture i tradicije ljudi koji tu žive.

Njegova Ekselencija gospodin Radko Vlajkov i gradonačelnik Pančeva su obišli Dom kulture u Ivanovu i uvideli da je potrebno renoviranje.

- Sada smo u mogućnosti da ovo što smo hteli, rekonstrukciju Doma kulture, dokumentujemo i realizujemo. Šta je lepše od toga da Srbi, Bugari i Mađari imaju priliku da zajedno organizuju svoje manifestacije i kulturna dešavanja. Ovo je samo početak, država Bugarska se trudi, u skladu sa mogućnostima, da pomogne i ona mesta u Vojvodini koja nisu naseljena samo Bugarima. Taj program, pomoć za razvoj, utvrđen je kao jedan važan instrument za očuvanje nacionalnosti manjina koje žive ovde. Ubeđen sam da ćemo i u budućnosti nalaziti načine da poboljšamo život građana ma gde se oni nalazili. Veliko hvala gradu Pančevu i gradonačelniku Pavlovu na zalaganju za poboljšanje kvaliteta života svih građana na teritoriji grada Pančeva, istakao je Radkov.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kazao je da ova ustanova dobij prvi projekat od Ministarstva spoljnih poslova Bugarske.

- U saradnji sa školom i Mesnom zajednicom, nastojimo da aktivnostima i manifestacijama učinimo naše selo Ivanovo poznatijim. Pomoć od ambasade je svakako dobrodošla za sprovođenje kvalitetnih programa i mogućnost da realizujemo još novih ideja značajnih za naše selo i naravno grad Pančevo, koji nam u svakom slučaju puno pomaže, ,dodao je Guran.

 
MarketingNajnovije vesti