• PANČEVO: Od danas rade ugostiteljski objekti, od petka i tržni centri

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja (“Sl. glasnik RS”, br. 29/2020), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, na sastanku održanom 4 maja, doneo je sledeće odluke:

    1. Počev od ponedeljka 04.05.2020. godine ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, i sl.), odnosno pravna lica i preduzetnici u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića, odnosno pružanje usluga, mogu da obavljaju delatnost pružanja usluga korisnicima neposredno u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom, uz primenu, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, svih preventvnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere, ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava, tj. maski i rukavica i od korisnika usluga – za pružanje usluga u zatvorenom prostoru), u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije.

    2. Počev od petka 08.05.2020.godine mogu da obavljaju delatnost neposredne prodaje robe kupcima i neposredno vršenje usluga u tržnim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, kao i prodaja robe i vršenje usluga u lokalima iz kojih se ulazi iz zatvorenog prostora, uz primenu, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, svih preventvnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposelnih i korisnika usluga, posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje ograničeni broj lica u prostoru, održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih i korisnika usluga), u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije, navedno je na sajtu Grada.

    Na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja (“Sl. glasnik RS”, br. 29/2020), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, na sastanku održanom 4 maja, doneo je sledeće odluke:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]