• PANČEVO: Održan festival u slavu Ruske salate – bilo 122 takmičara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Po peti put zaredom u Dom Vojske Srbije u Pančevu održan je festival Ruske salate koji organizuje Društvo srpsko ruskog prijateljstva “Dositej Obradović” iz Pančeva. Na meniju takmičenja našle su se 122 ruske salate a po prvi put bila je i veganska ruska salata.

    U kategoriji škola prvo mesto pripalo je srednjoj ugostiteljskoj školi iz Smedereva, drugo osnovnoj školi “Vasa Živković” a treće ugostiteljskoj školi iz Novog Sada.

    Kod udruženja najbolja salata stigla je iz Kovačice, drugo mesto odnelo je udruženje iz Padine a treće je pripalo salati “Srpske Sparte”.

    Među domovima najbolju rusku salatu pripremio je Gerontološki centar, njima uz rame je dom “Srce” u Jabuci a treće mesto pripalo je Domu slepih iz Pančeva.

    U kategoriji ostalih, odnosno pojedinaca, pobedila je Marija Jović a uz nju su bile ruske salate Katarine Božović i Slađane Ilić.

    – Kao organizatori posebna priznanja dodelili smo Viktoru koji se pojavio sa veganskom ruskom salatom što je originalno. Takođe priznanje su dobile i baka i unuka, koje su se takmičile svaka sa svojom salatom. Pored ambasadora Bosne i Hercegovine Lazara Mirčića na festivalu smo ugostili i predstavnike ambasada Rusije i Belorusije. Kvalitet ruskih salata ocenjivao je žiri u kome su bili i Ljubinka Milnčić glavna urednica “Sputnjika” u Srbiji, profesor Laslo Puškaš i Olivera Karić, naveo je Predrag Obradović, predsednik društva srpsko ruskog prijateljstva “Dositej Obradović”.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo