• Pančevo: Održana „Potraga za blagom“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U nedelju, 20. marta, u Pančevu je održana „Potraga za blagom“ koju je organizovao Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“. 

    Potraga je trajala od 13 do 17 časova. Učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku da bolje upoznaju istoriju Pančeva tako što su šetali gradom i rešavali zagonetke vezane za spomenike kulture u gradu.

    – Cilj ove terenske aktivnosti je da učenici na bolji, lakši i zanimljiviji način upoznaju pojedine delove lokalne pančevačke istorije i uopšte kulture, zatim da razvijaju logičke sposobnosti, snalaženje u prostoru i timski rad, rekao je za 013info Nikola Koneski, organizator Potrage.

    U Potrazi je učestvovalo 9 ekipa, a pobedu je odnela ekipa „Džokeri“, koju su činili Dobrica Banković, Stefan Ilić i Dušan Mladenović.

    Dobrica Banković, iz ekipe Džokeri, ovako opisuje Potragu: Pre svega, jedno nezaboravno popodne. Veoma zanimljivi tragovi, bitni za istoriju Pančeva, koji od nas takmičara zahtevaju korišćenje intelektualnih sposobnosti do same granice.

    Pobednicima su uručene nagrade koje su obezbedili Zavod za zaštitu spomenika kulture Pančevo i Narodni muzej Pančevo.

     

    U nedelju, 20. marta, u Pančevu je održana Potraga za blagom koju je organizovao Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]