• PANČEVO: Osamdesetak miliona dinara za otpremnine radnicima ATP-a iz rebalansa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nedostajuća sredstva za isplatu otpremnina radnicima Autotransportnog preduzeća Pančevo biće obezbeđena rebalansom budžeta, rekao je danas na sastanku sa zaposlenima ovog komunalnog preduzeća gradonačelnik Saša Pavlov.

    „Ukupno je potrebno oko 120 miliona dinara. Od koncesione takse koju je uplatio Pantransport imamo 45 miliona, a ostatak će morati da se obezbedi iz budžeta. Nova ima, ali ćemo morati da izvršimo rebalans da bismo ta sredstva prebacili ATP-u s nekih drugih pozicija“, objasnio je Pavlov.

    Nije precizirao kada bi mogao da bude obavljen rebalans, i da li to ovaj saziv lokalne Skupštine može da uradi s obzirom na to su raspisani izbori.

    Gradonačelnik je međutim naveo da će se dogovoriti sa predsednikom Skupštine Pančeva Tigranom Kišom da sazove sednicu radi rebalansa budžeta.

    Sastanak je protekao na momente uz povišene tenzije, jer su radnici bili zabrinuti za svoju subdbinu, naročito oni koji neće preći u novu firmu.

    Neki od radnika su se žalili što će novi vlasnik ukinuti pojedina radna mesta, te kako sa njima nisu obavljeni razgovori niti im ponuđeno da pređu u novu firmu, niti su dobili novac za otpremnine.

    Radnici su prilično zbunjeni jer, kako kažu, Pantransport treba da startuje u ponedeljak, a njima nije jasno kako će i gde dolaziti na posao.

     

     

    Nedostajuća sredstva za isplatu otpremnina radnicima Autotransportnog preduzeća Pančevo biće obezbeđene rebalansom budžeta, rekao je danas na sastanku sa zaposlenima ovog komunalnog preduzeća gradonačelnik Saša Pavlov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]