• PANČEVO: Pacijenti se žale – klima uređaj na Dečjem odeljenju ne radi. Iz bolnice kažu da klime stižu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sudeći po komentarima pacijenata, klima uređaji na prvom spratu Dečjeg odeljenja pančevačke bolnice ne rade. U vreme kada je temperatura blizu četredesetog podeljka, to je svakako problem.

    Pacijentkinja koju smo kontaktirali već par dana leži na Dečjem odeljenju i kaže da je stanje nepodnošljivo.

    – Vrućine su velike, klima uređaji ne rade. Kažu da je pokvaren kompresor. Na prvom spratu je kao u sauni. Ne može da se spava. Kod nas u sobi nijedan prozor ne može da se otvori, ako se otvori pašće – stolarija je u očajnom stanju. Na terasu ne smemo da izađemo. Deca su ošamućena, kaže naša sagovornica.

    Naša sagovornica kaže i  da je preko imejla komunicirala sa jednom kompanijom koja često pomaže bolnice u Srbiji, te da su oni raspoloženi da doniraju klima uređaj. Od ove kompanije još uvek nismo dobili potvrdu o donaciji.

    – Klime su se premeštale sa jednog na drugi odsek jer je u toku pristizanje tri klime za Dečje odeljenje. Opšta bolnica Pančevo je u toku proteklih godina nabavila oko 200 klima i trudimo se da svako odeljenje, a naročito pedijatrija imaju komforni boravak u bolnici za vreme letnjeg perioda, kaže se u odgovoru Opšte bolnice Pančevo na naše pitanje o ovom slučaju.

    Internistički blok Opšte bolnice Pančevo rekonstruisan je pre dve godine. Urađen je dobar posao, a čini se da je vreme da se poradi i na ostalim delovima, jer pokazalo se da je ova zdravstvena ustanova na svojim leđima iznela ogroman teret tokom pandemije. Treba ulagati u nju.

     

    Sudeći po komentarima pacijenata, klima uređaji na Dečjem odeljenju pančevačke bolnice ne rade. Potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo od Opšte bolnice, ali smo stupili u kontakt  sa jednom od pacijentkinja koja je sa detetom smeštena u ovom delu naše zdravstvene ustanove.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]