Gradsko veće predložilo dva, a povuklo sa odlučivanja jedan plan

Pančevo: Planovi pod oznakom HITNO

Pančevo, Uto, 11/10/2016 - 17:00
Vladimir Đoković

Dan pred sednicu Skupštine Grada Pančeva članovi Gradskog veća odlučili su da predlože da dve urbanistička plana budu usvojena, a da jedan odbornici Skupštine skinu sa dnevnog reda i o njemu ne raspravljaju.

Kako je izvestio pomoćnik gradonačelnika za urbanizam, Petar Komnenić, za usvajanje su spremni Plan generalne regulacije Banatskog Brestovca. Usvajanjem ovog plana i poslednje naseljeno mesto dobilo bi plan ovog značaja.

Na inicijativu Komnenića, Gradsko veće je jednoglasno i bez rasprave odlučilo da stavi van snaga odluku Gradskog veća od 30. septembra kojom je predloženo Skupštini Grada Pančeva da usvoji plan detaljne regulacije bloka 115 u Omoljici. Reč je o poslovnoj zoni sa reciklažnim centrom za privremeno skladištenje otpada radi tretmana i daljeg plasmana, a koja se nalazi na ulazu u ovo mesto iz pravca Pančeva. Svoj biznis u toj zoni do sada je razvijao BIS – reciklažni centar. Zbog neslaganja u naslovima dokumenata kako je rečeno, a zbog stava veća da pred odbornike šalje samo „precizne i pregledne predloge”, Gradsko veće je pre samo desetak dana prihvaćeni urbanistički dokument stavilo van snage, pa o njemu u sredu, 12. oktobra, odbornici niti će raspravljati niti odlučivati.Marketing

Najnovije vesti