• PANČEVO: Počelo 21. Republičko takmičenje medicinskih škola u prvoj pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas je u Narodnoj bašti počelo 21. Republičko takmičenje medicinskih škola u i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, koje organizuje Medicinska škola „Stevica Jovanović“ iz Pančeva. Učenici  iz iz Subotice, Kraljeva, Kragujevca, Niša, Beograda, Sremske Mitrovice, Užica, Smederevske Palanke i Valjeva takmičiće se 6. i 7. maja.

    Republičko takmičenje iz prve pomoći i realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja, 21. po redu, realizuje se u dva dana. Prvog dana je u Narodnoj bašti takmičenje iz realističkog prikaza povreda, oboljenja i stanja, u školi, gde ekipe glume situacije u kojima se povređuju ljudi i zbrinjavanje istih.

    Drugog dana je predviđeno takmičenje iz prve pomoći na Čardaku, Deliblatska peščara, gde ekipe na više punktova imaju zadatak da prepoznaju povrede i zbrinu „povređene“. Za ekipe su povrede nepoznate i treba da ih prepoznaju i adekvatno reaguju na njih.

    Pančevačka medicinska škola, koja je domaćin, se ne takmiči, ali nastavnici i učenici učestvuju kao markiranti, tehnička podrška, sudije.

    Danas je u Narodnoj bašti počelo 21. Republičko takmičenje medicinskih škola u i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, koje organizuje Medicinska škola „Stevica Jovanović“ iz Pančeva. Učenici  iz iz Subotice, Kraljeva, Kragujevca, Niša, Beograda, Sremske Mitrovice, Užica, Smederevske Palanke i Valjeva takmičiće se 6. i 7. maja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo