Foto: pexels
Društvo

PANČEVO: Podrška porodicama sa trojkama do punoletstva

Pančevo, Ned, 04/11/2018 - 15:32
Vladimir Đoković

Gradsko veće složilo se da se izmeni odluka o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji Grada Pančeva. Kako je obrazložila nadležna članica Gradskog veća Suzana Jovanović izmene se odnose na porodice u kojima su majke rodile trojke. Ta će deca predloženom izmenom do punoletstva primate od grada Pančeva godišnje dvostruku prosečnu zaradu po svakom detetu. Grad je i do sada pomagao porodice koje imaju trojke a jednom godišnje bio je upriličen i priem kod gradonačelnika. Izmenom odluke predviđeno je da taj prijem ubuduće bude uvek u vreme obeležavanja dečje nedelje.

 

Na interesovanje o podršci koju grad pruža ostalim majkama, odnosno, porodicama sa troje dece a da nisu trojke, odgovoreno je kako su oni podržani kroz subvencionisane cene vrtića odnosno besplatan boravak u vrtiću kao i kroz slične povlastice za boravak na Divčibarama. A potvrđeno je da istu podršku uživaju i porodice gde su majke dobile trojke.

Suzana Jovanović je obrazložila kako su porodice gde su majke dobile trojke ipak posebne sa stanovišta troškova koji se javljaju odjednom za troje dece. Gradonačelnik Saša Pavlov dodao je kako porodice sa troje dece imaju i pravo da im deca besplatno treniraju u pančevačkim sportskim klubovima.

O izmeni gradske odluke odlučivaće se Skuptšina grada Pančeva.
MarketingNajnovije vesti