Nova usluga Nacionalne službe za zapošljavanje

PANČEVO: Pokrenut Centar za informisanje i profesionalno savetovanje nezaposlenih lica

Pančevo, Čet, 08/09/2016 - 13:48
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO, 8. septembar – Nacionalna službe za zapošljavanje, pokrenula je novu uslugu za korisnike, CIPS – Centar za informisanje i profesionalno savetovanje, čije se opremanje i rad finansira iz sredstava Evropske unije kroz projekat „EU pomoć teže zapošljivim grupama“. Cilj ovog projekta jeste da se pomogne nezaposlenima da unaprede znanje i veštine za aktivno traženje posla kako bi na taj način postali konkurentniji na tržištu rada, i da se na taj način utiče na smanjenje nezaposlenosti naročito teže zapošljivih grupa.

CIPS zainteresovanim licima pruža da saznaju aktuelne informacije o svetu rada, obrazovanja, zapošljavanja, mogućnost samoinformisanja i samoprocene ličnih kapaciteta i profesionalnih interesovanja i pomoć psihologa u planiranju karijere, izboru škole i zanimanja.

U ovom centru lica mogu doći i do informacija o slobodnim radnim mestima, unaprediti svoja znanja i veštine u potrazi za poslom, kao i naučiti kako konkurisati za neko radno mesto. Mogu se dobiti i informacije o neformalnom obrazovanju, stručnom osposobljavanju, kao i o aktuelnim programima i subvencijama za samozapošljavanje.

Korisnici su nezaposlena lica, lica koja traže promenu zanimanja, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola i studenti.

Projekat finansira Evropska unija sa 6,5 miliona eura, a sufinansira NSZ sa 3,6 miliona eura. Dodatnih 1,2 miliona eura Evropska unija ulaže u tehničku pomoć upravljanju projektom.

 Marketing

Najnovije vesti