Koševi u Zelenom dvorištu
Društvo

PANČEVO: Ponovo se igra basket u Zelenom dvorištu

Izvor: 
013info Sre, 22/06/2022 - 18:14U Zelenom dvorištu u pančevačkoj ulici Žarka Zrenjanina ponovo se igra basket.

Naime prošlog vikenda završena je prva faza uređenja košarkaškog terena na kome su mnogi od nas učili prve košarkaške fore i fazone. I provodili dane u ubacivanju lopte kroz obruč. 

A onda je sve to prestalo. Table i koševi su uništeni. I nije više bilo graje dece i tapkanja lopte o asfalt.

Dragan Mileusnić Lemi, koga znamo kao repera iz kraja, nam je ispričao da je godinama pokušavao da šalje pisma raznim institucijama pokušavajući da ih privoli da obnove ovaj teren za koji kaže da je 2012. poslednji put uređen.

On, istina, ne živi više u zgradi pored terena, ali je 25 godina proveo u Zelenom dvorištu. I nije ga zaboravio.

Priča nam Lemi kako mu je ovo dvorište ostalo u srcu i kako je više od svega želeo da uradi nešto sa ovim terenom. I da klinci imaju lep i zdrav život.

Snimio je i video kojim je skrenuo pažnju na stanje na terenu. Odatle je sve počelo.

Onda su se, kako kaže, kockice sklopile, pojavili su se sponzori koji su bili voljni da pomognu ovu ideju.

I red bi bio da ih spomenemo. U pitanju su "Home pizza", "We connect 013" i "IDJ videos". 

Prionuli su Lemi i drugari na posao i za dva vikenda montirali table i koševe. Vodili su računa i o bezbednosti pa su table od pleksiglasa, a koševi sa zglobom. Nisu štedeli na tome.

On nam je objasnio i da je ovo samo prva faza uređenja terena, da će, ako sve bude kako treba, u avgustu na terenu biti odigrana i prva zvanična utakmica. Uz svečanost.

- Znaš, bitno mi je da ljudi vide da ne moraju da čekaju ničiju milostinju, da mogu sami da urade nešto. I da, obavezno reci da su svi klinci dobrodošli na ovaj teren, rekao nam je Lemi.

Basket se ponovo igra u našem dvorištu i nadamo se da će se igrati još dugo, da će se dugo čuti graja dece i tapkanje košarkaške lopte.

 

 
MarketingNajnovije vesti