Pančevo sa zgrade GU
Društvo

PANČEVO, POSLOVNI PROSTOR: Političke stranke da obnove zahteve i sačekaju par meseci

Pančevo, Sub, 03/02/2018 - 07:49
Vladimir Đoković

 

Već gotovo trideset godina političke partije u Pančevu koriste poslovne prostore kojima upravlja grad Pančevo. Proteklih godina promenjeni su propisi, Pančevo ponovo stiče svoju imovinu, a Direkcija koja je decenijama upravljala poslovnim prostorom više to ne čini. Upravljanje poslovnim prostorom u nadležnosti je Sekretarijata za imovinu Grada Pančeva.

Sekretar ovog sekretarijata Dejan Jovanović kaže da postoje dva zahteva političkih stranaka koje traže prostorije. Jedan su podnele Dveri, drugi Savez vojvođanskih Mađara. Interesovanje, dodaje, postoji i od pokreta Dosta je bilo.

Predsednik Skupštine grada Tigran Kiš nedavno je obelodanio da želju da dobiju na korišće poslovni prostor imaju i novoformirane odborničke grupe “Za naše Pančevo” i “Slobodno Pančevo”. Ove odborničke grupe nemaju formalnih veza sa političkim strankama. A jedna od odbornica od skora je i članica Narodne partije.

Jovanović objašnjava da je osnov za dobijanje poslovnog prostora od grada da budu budu političke partije, koje imaju odbornike u Skupštini grada, poslanike u pokrajinskom ili republičkom parlamentu. Dakle da su preko svojih predstavnika prisutni bar na jednom od ova tri nivoa vlasti.

“Krajem prošle godine sekretarijat je preuzeo dokumentaciju o poslovnim prostorima od Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva. U postupku smo uvođenja ovih nekretnina u javnu svojinu grada Pančeva. Predstoji akcija na proveri broja prostora, njihovih površina, stanja, korisnika, dugova. Dok se to ne uradi u narednih nekoliko meseci, stav je, da neće biti davanja u zakup nikakvih gradskih poslovnih prostora” – objašnjava gradski sekretar Dejan Jovanović.

Iz gradskog sekretarijata pozivaju zainteresovane političke stranke da ukoliko ispunjavaju uslove u međuvremenu obnove svoje zahteve za dobijanje poslovnog prostora.

Političke stranke, kao i druge neprofitne organizacije, imaju pravo po gradskoj odluci na prostor pod povlašćenim uslovima. Plaćaju zakupninu u visini od 20 odsto od početnog iznosa zakupnine određene za poslovni prostor. Bez bilo kakvog licitiranja za njega. Marketing

Najnovije vesti